NIEUWE CD’s (9 juni 2017)

by Joop on 9 juni 2017

LUCAS HAMMING debuteerde vorig jaar zeer verdienstelijk met HAM, waarop hij zich liet kennen als een man met een voorliefde voor de Britse pop en rock. Dat debuut bevatte een aantal lekkere liedjes die hij ook op de planken overtuigend wist neer te zetten. De start van zijn tweede cd Luck Is For Suckers(Be Good Or Be Gone) sluit naadloos aan op die fijne liedjes maar in het vervolg zijn de echt goede liedjes op de vingers van één hand te tellen. Wellicht hadden Hamming en medecomponerende kornuiten wat meer tijd moeten uittrekken om te komen tot betere composities, want nu is de score aan memorabele (nou, in ieder geval liedjes die kunnen wedijveren met de nummers op het debuut) songs erg mager: het al eerder genoemde Be Good Or Be Gone, Always On The Run en Are You With.

Stef Classens kwam als winnaar van de derde editie van De Beste Songwriter Van Nederland uit de bus. Hij heeft ervoor gekozen om de merendeels door hemzelf geschreven liedjes als band Handed op te nemen. Die liedjes op Above The Storm, Below The Flood zitten goed in elkaar, kennen soms een donkere kant maar weten de aandacht vast te houden, hoewel ze nog niet allemaal onderscheidend genoemd kunnen worden. Zijn krachtige stem is dan de slagroom op de taart. Beste nummers: Repeat To Fade, Take Your Pain, Be Silent With Me en Father.

Het gaat de laatste tijd crescendo met de nederpop en dan vooral met de afdeling jonge singer-songwriters. Na nieuw materiaal van Lucas Hamming, Christon, Stef Classens (met zijn band Handed), Helge en Kim Janssen is het nu de beurt aan MIDAS Treub om te debuteren op de vaderlandse platenmarkt. Hij biedt op Heavy Moon twaalf geco-componeerde liedjes die hij voor het voetlicht brengt met zijn feminieme stem; aanvankelijk denk je te maken te hebben met damesvocalen. Een totale rookie is Midas niet, eerder maakte hij deel uit van The Fudge die zeven jaar geleden de Grote Prijs Van Nederland in de wacht sleepte maar vervolgens geen brokken kon maken in ons land. Als solo-act gaat hij waarschijnlijk meer potten breken: hij mocht al opdraven als voorprogramma van The Common Linnets. Zijn debuutschijf is een aardige aangelegenheid met sympathieke poprockliedjes zoals Melt Me Down,Before You Know,  Roll Up The Tide (stem en koortjes lijken veel op die van Smokie…), Heavy Moon en I’m So Cold. Binnenkort te bewonderen op Muze Misse in Oss.

 

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: